''Nākamā pietura Zemgale'' 10. un 11. jūlijā Pļaviņu apkārtnē

Publicēts: 
06.07.2021 - 14:30

Turpinās aizraujoša Latvijas apceļošanas akcija jeb pasākumu cikls “Nākamā pietura Zemgale”.

10. un 11. jūlijā, pasākumu cikls vedīs uz Kokneses, Pļaviņu un Jelgavas apkārtni. Kokneses viduslaiku pilsdrupās būs iespēja iejusties viduslaikos, izstaigājot moku kambari, Z/S “Janavas” varēs izkustināt pēdas baskāju takā, ar kuģīti “Gulbis” doties izbraucienā pa Daugavu, nodegustēt paipalu delikateses un citus gardumus pie “Olalā!” un “Bučers”. Apskates saimniecībā “Karlīnas” varēs aplūkot putnus, trušus un eksotiskus dzīvniekus, Lokstenes svētnīcā doties ekskursijā Dievturu kustības galvenajā svētnīcā, apskatīt Odzienas muižu un tās padomju auto un tehnikas kolekciju. Turklāt Latvijā darināto lietu veikals “Latvis dara” aicina uz braucienu ar SUP dēli ainaviskajā Daugavā. 

- Kokneses, Pļaviņu apkārtnes piedāvājumu iespējams lejupielādēt šeit, savukārt Pļaviņu apkārtnes piedāvājums lejupielādei pieejams šeit.

Tikmēr Jelgavas novada apkārtnē ceļotāji varēs baudīt lauku labumus Mālkalnu ģimenes saimniecību “Blūdži”, radoši darboties un spēlēt orientēšanās spēles Elejas muižas parkā un Tējas namiņā, vērot skalu grozu pīšanas demonstrāciju Skalu pinumu darbnīcā, izzināt sēņu audzēšanas noslēpumus Šitaki sēņu audzētavā “Trubenieki”, doties ekskursijā kungu mājā un apskatīt zvanu kolekciju Lielplatones muižā, apmeklēt ziedu izstādi, mājražotāju tirdziņu Blankenfeldes muižā, kā arī gida pavadībā apskatīt pašu muižas ansambli.

- Jelgvas novada apkārtnes piedāvājumu iespējams lejupielādēt šeit.

Plašāks programmas apraksts un pilns nedēļas nogaļu piedāvājums pieejams Zemgales plānošanas reģiona mājaslapā www.zemgale.lv, šīs nedēļas programmu lejupielādē šeit. Iepazīsties ar piedāvājumu, sagatavo nedēļas nogales programmu un ieplāno savu nākamo pieturu Zemgalē!

Apmeklējums objektos tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

 

Ieplāno savu nākamo pieturu Zemgalē!